Beholder jobben og får utvidet stilling

Eli-Anne var ansatt i 10 % stilling ved ISS Facility Services på OSL da hun mottok oppsigelse
i forbindelse med nedbemanning i april i fjor.
Nå kan hun juble over at hun beholder jobben
på OSL og får utvidet sin stilling til 42 %.

- Jeg har alltid stortrives med å jobbe på OSL og er kjempefornøyd med at vi klarte å bli enig før saken havnet i retten, sier Eli-Anne, som også hadde søkt om utvidet stilling ved flere anledninger.

På grunn av reduksjon i kontrakt med Avinor i 2019 iverksatte ISS Facility Services nedbemanning blant sin ansatte ved OSL. Eli-Anne var en av Junit sine medlemmer som mottok oppsigelse. De oppsagte medlemmene kontaktet fagforeningen som deltok sammen med dem i drøftings- og forhandlingsmøter, og klarte å finne løsninger for alle unntatt Eli-Anne.

- Til tross for at jeg har lang ansiennitet, erfaring og kompetanse i yrket så var det ikke mulig å finne en god løsning i min sak, sier Eli-Anne.

Fagforeningen Junit behandlet saken videre og stevnet arbeidsgiver for retten. Selv etter rettsmekling så virket saken fastlåst og rettssak var berammet i begynnelsen av mars 2020, men denne uken kom melding om at arbeidsgiver ønsket å trekke oppsigelsen og tilby Eli-Anne utvidet 42 % stilling.

- Vi mente at det var grunnlag for å bestride oppsigelsen, og besluttet derfor å kontakte advokatfirma og stevne arbeidsgiver, sier leder i Junit, Torild Mjelstad. - Vi er fornøyd med at ISS har foreslått en løsning og at saken har løst seg til beste for Eli-Anne.